Slevový kód můžete vyplnit v nákupním košíku a potvrdit tlačítkem POUŽÍT
Příkon | 1 100W |
Šířka produktu | 30cm |
Výška produktu | 32cm |
Hloubka | 37cm |
Barva produktu | STŘÍBRNÁ |
Tlakový hrnec SRP 680 představuje novou generaci plně automatického multicookeru, který spojuje funkce klasického tlakového vaření a pomalého vaření. Nabízí dvanáct přednastavených programů pro volbu způsobu přípravy a kategorie připravovaného pokrmu, včetně oblíbené metody sous vide nebo jogurtu. Vybrané volby lze jednoduše nastavit na velkém přehledném ovládacím panelu s displejem. Zadanému nastavení hrnec automaticky přizpůsobí čas, teplotu a tlak, které v průběhu celého procesu ohlídá prostřednictvím duálních snímačů.
TROUFNETE SI NA SOUS-VIDE JAKO OD ŠÉFKUCHAŘE?
Sous-vide je metoda, kterou už v sedmdesátých letech začali používat ve Francii na šetrnou přípravu foie gras. Dnes je velmi oblíbená mezi profesionálními kuchaři a použít ji můžete při přípravě ryb, masa, zeleniny, ovoce i vajec. Její podstatou je pomalé „vaření“ ve vzduchotěsném obalu, ve vodní lázni při přesně stanovené teplotě, které často trvá i několik hodin. Před samotným vařením je důležité suroviny vakuovat. Potraviny vložíte do tepluvzdorné plastové fólie bez BPA, která je určená pro tuto metodu přípravy jídla. Můžete využít i již hotové sáčky nebo klasické uzavíratelné sáčky s dvojitým zipem, do kterých dané ingredience vložíte. Poté musíte ze sáčku odčerpat co nejvíce vzduchu a zabránit, aby do něj vnikla voda. Pro usnadnění práce a jistotu správného vakuování můžete využít speciální vakuovačku.
Základem pro sous-vide je nastavení požadované teploty. U každé potraviny je tomu jinak. Nejjednodušší je do vyhledávače na internetu zadat „sous-vide tabulka – teploty a časy“, ať už budete chtít vaše hovězí propečené na medium, medium rare nebo rare, kuřecí maso na well done, vejce na měkko, na tvrdo či na hniličku. Při dodržení správného postupu potom maso nebudete mít nikdy vysušené nebo zeleninu vybledlou a rozvařenou. Naopak, každá použitá ingredience si zachová svoji barvu, texturu, chuť a veškeré živiny. Ti, kteří sous-vide využívají, oceňují i další benefit této přípravy potravin. Vakuování uchová potraviny déle čerstvé, takže takto připravené jídlo lze jen rychle zchladit ledovou vodou a uložit do lednice. Při teplotě 2 °C vám tento „polotovar“ vydrží v čerstvém stavu i pět dní. Před servírováním ho stačí ohřát ve vodní lázni nebo upravit podle potřeby – např. orestovat, zapéct a podobně.
Sous-vide na jeden dotyk - Přípravu sous-vide vám maximálně zjednoduší použití multicookeru Sage SPR680BSS. Do sáčku stačí vložit například maso, snítku bylinek, plátek citrónu a navrch kousek másla. Poté stisknete tlačítko SOUS VIDE a nastavíte požadovanou teplotu a dobu přípravy. Zavřete víko a spustí se ohřev vody na vámi nastavené parametry. Když voda dosáhne požadované teploty, zazní zvukové upozornění a vy můžete vložit vakuovaný sáček s ingrediencemi do vodní lázně. Jakmile je doba přípravy dokončena, vyjmete jej z vodní lázně. Všechny chutě se díky pomalému vaření ve vakuu úžasně propojí, takže ať už bylinky, citrón nebo máslo budete ve finále v daném kousku masa dokonale cítit. Maso vždy vyndáte vařené, takže pokud ho potřebujete mít krásně opečené i ze stran, například u hovězího steaku nebo filetu z ryby, je nutné ho ještě zprudka opéct na pánvi a můžete podávat.
Základní popis
• Automatický hrnec s 12 přednastavenými chytrými programy
• Přehledný ovládací panel s displejem
• Dvojité senzory na horní a dolní části
• Automatické udržení teploty „Keep Warm"
• Automatické odpuštění páry pro větší bezpečnost
• Odložený start
Funkce
• Ovládací panel s displejem umožňující snadnou a intuitivní volbu a zobrazení veškerých potřebných údajů během přípravy
• 12 přednastavených programů pro volbu kategorie pokrmu nebo způsobu přípravy – polévka, vývar, maso, dušení, vaření v páře, restování/opékání, luštěniny, rýže/obiloviny, rizoto, jogurt, redukce a sous vide
• Bezdotykové uvolnění páry – 3 režimy
• Doba vaření 2 – 12 h
• Nastavení nadmořské výšky pro co nejlepší výsledek
• Funkce udržení teploty po dokončení přípravy „Keep Warm"
• Funkce odloženého staru přípravy pokrmu „Delay Start"
Technické specifikace
• Kapacita nádoby 6 l
• Čas vaření 2–12 h
• Trojitý bezpečnostní systém
• Barva stříbrná
• Příkon 1100 W
• Rozměry (vך×h): 32 x 30 x 37 cm
• Materiál: kartáčová nerez ocel
Příslušenství
• 1x nerezová mřížka
Dodatečná záruka:
Zaregistrujte svůj výrobek Sage a získej prodluženou záruku 36 měsíců.
O značce Sage: Sage je evropskou značkou společnosti Breville, jejíž produkty se prodávají ve více než 50 zemích světa. Australská Breville Groupe je celosvětově známá díky vlastnímu vývoji malých kuchyňských spotřebičů nejvyšší kvality, vyznačující se dlouhou životností a skvělým uživatelským komfortem. Historie Brevillu se začala psát v roce 1932 a této společnosti vděčíme například za tzv. sendvič-toaster, který vyvinula jako první výrobce na světě. Po jeho uvedení na trh v roce 1974 se jenom v Austrálii prodalo 400 000 kusů.